Bas Eijkhout in Driebergen op 7 mei 2014

Onze lijsttrekker voor de Europese verkiezingen op 22 mei 2014 is Bas Eijkhout. Bas sprak in Driebergen. Een levendig debat over zin en onzin van Europa en het grote belang van een groener en eerlijker Europa.

Onze lijsttrekker Bas Eickhout, is de duurzaamste politicus van Nederland. Bas laat zien dat de strijd voor een socialer Europa niet hoeft te bijten met de strijd tegen klimaatverandering en voor een schoner milieu. Hij gelooft in de kracht van Europa en is een bevlogen voorverchter van een eerlijker en groener Europa!

GroenLinks wil een Europa dat zuinig omspringt met land, water en grondstoffen. Dat fossiele brandstoffen vervangt door duurzame alternatieven. Dat blijft investeren in natuur en dat met een groene economie nieuwe banen creëert. 

GroenLinks wil dat Europa investeert in banen in plaats van bezuinigen. Eeen Europa dat mensen belangrijker vindt dan begrotingstekorten, waarin welvaart en financiele risico's eerlijkworden verdeeld.

GroenLinks wil dat Europa zelf schone energie produceert. We kopen nu olie, gas en steenkool van dubieuze regimes buiten de EU. Wij willen dat geld besteden binnen Europa. Dat is goed voor het klimaat en onze economie.

GroenLinks maakt zich hard voor een Europa waarin je weet wat je eet. Eeen Europa waar duurzame landbouw en eerlijke voeding de standaard is.